Dascălii s-au înghesuit de dimineaţă să intre în sălile de examene. La poartă primul control, în sală cel de al doilea. La fel ca la Bacalaureat, educatorii, învaţătorii şi profesorii au fost atent monitorizaţi.
"Camere de supraveghere, câte două în fiecare sală şi câte doi asistenţi. Am organizat trei săli de bagaje unde toţi şi-au pus bagajele pentru a evita orice tentativă de fraudă", a detaliat Florian Hava, şeful de comisie de la un centru de examen.
Chiar şi aşa, un dascăl a fost eliminat: "La educaţie fizică a fost prins un candidat cu telefonul mobil, i-a sunat în timpul examenului", spune Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor.
Ceilalţi candidaţi au ieşit cu speranţa, că, poate, în acest an, vor reuşi să se titularizeze pe postul dorit.
"A fost mult de scris, 11 pagini am scris. Am mai dat în 2012, am luat o notă destul de mare, dar datorită posturilor care nu sunt am mai venit şi astăzi."
"De vreo cinci ori am mai fost până acum. Modul de corectare este foarte aiurea, nu ştii ce apreciază ei din ceea ce ai scris."
Aproape 100 de profesori şi-au anulat lucrările, unii din motive persoanele, ceilalţi din motive medicale. Astfel, au ales să îşi păstreze mediile de anul trecut, deşi acest lucru îi duce la coada clasamentului. Prioritate au dascălii care au susţinut examenul în acest an, chiar dacă nota lor este mult mai mică decât a celui care şi-a păstrat media de anul trecut.
reporter: Andrea Crişan
operator: Constantin Gheorghiţă