Ajuns printre tineri, ministrul Educației a lăsat protocolul la o parte. Înainte de debutul evenimentului, Adrian Curaj a mers personal la elevi pentru a-i saluta. În aceeași notă a fost și discursul de la deschiderea evenimentului.
"Cel mai mare nepoțel al meu are 3 ani și mă gândesc așa că va intra în clasa I și va primi o ofertă de la Consililul Național al Elevilor și mă gândesc că fiind așa membru al Consilului Național al Elevilor cândva îmi va spune că el, consiliul l-a pregătit să aibă profund curaj să negocieze cu ministru", a declarat Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Curaj au prins și elevii prezenți care au făcut o listă cu problemele legate de învățământ pentru a le prezenta ministrului. Pe lângă planurile cadru pentru învățământul gimnazial care încă se află în dezbatere, tinerii vor să readucă în discuție teme precum "aprobarea statutului elevului, acel cod al drepturilor și obligaților elevului așa cum prevede legea 1, vorbim de asemenea despre decontul integral al navetei, despre problemetica manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, la fel pentru problema manualelor școlare de clasa a III-a", după cum spune Horia Onița, președintele Consiliului Național al Elevilor.
Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor speră să aibă sorți de izbândă, la fel cum li s-a întâmplat și în cazul altor propuneri.
"Pot să zic că este un mandat în care chiar am avut foarte mult reușite de la dublarea alocaților până la acordarea dreptului de vot, reacordarea dreptului de vot în consiliul de aministrație", spune Adelina Mănoiu, președinte al regiunii sud-vest Oltenia.
Adunarea care se desfășoară la Oradea are loc pentru a 19-a oară. Tot cu acest prilej Consiliul Național al Elevilor marchează un deceniu de existență.
Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța