Casele în care ar fi trebuit să locuiască tinerii de 18 ani care ies din centrele de plasament stau cu lacătul pe uşi din cauza procedurilor greoaie şi a birocraţiei. Pentru a putea fi racordate la utilităţi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi trebuia să obţină o serie de aprobări speciale de la societatea de gaz, dar şi de la Primăria din Iaşi.
Aşa se face că în patru luni doar una dintre vile a devenit funcţională, în urmă cu 10 zile. În cazul celorlalte s-au făcut doar săpături şi s-au tras ţevile pentru gaz, dar nu a fost montat contorul. Totuși, în urma demersurilor făcute de reporterii Digi24 Iași pentru a afla mai multe amănunte, reprezentanții E.ON au declarat ca au trimis echipele la intervenție și spun că și celelalte două vile vor fi racordate atât la gaz cât și la curent până la sfârșitul zilei.
Vilele au fost inaugurate în octombrie, anul trecut, în prezenţa unui secretar de stat de la Ministerul Muncii şi a tinerilor care urmau să locuiască în ele.
Numai că, imediat după festivitate, locuinţele au fost închise pentru că nu erau racordate la gaz şi la electricitate.
Reprezentanţii celor două instituţii de care depindea racordarea la utilităţi spun că şi-au făcut treaba cât au putut de bine.
Abia săptămâna trecută, la patru luni de la inaugurare, una dintre vile a fost racordată la utilităţi şi în ea s-au putut muta 10 tineri.
Investiția s-a ridicat la 613.000 de euro, din care 522.000 de euro de la Uniunea Europeană, iar restul de la Consiliul Județean.