"Am făcut ieslea care prima care am făcut-o mi-a luat-o părintele chiar de ajunul anului nou mi-a luat-o, mi-a zis că îi place foarte mult să i-o duc la biserică şi am acceptat," povesteşte artistul Valeriu Constantinescu.
Refugiat din Basarabia şi absolvent al Institutului de Ştiinţe Economice din Bucureşti, Valeriu Constantinescu nu se plânge de plictiseală, cum fac mulţi dintre colegii de vârsta lui, 86 de ani.
"Am avut dorinţa să am totuşi o ocupaţie după ieşirea din activitatea productivă şi eu cu soţia ne duceam mereu în pădurea Ciric şi ne plimbam, în fiecare zi, ne duceam, ne plimbam, în fiecare zi ne duceam, coborâm, facem 2-3 km în fiecare zi, ne face şi bine la vârsta noastră şi am descoperit această plăcere de a face lucruri din nimic, din beţişoare, din resturi de lemn," a mai spus artistul.
Artistul a înălţat şi reproceduri. Biserica Trei Ierarhi şi Palatul Culturii din Iaşi tronează în apartamentul contabilului-artist: "Fiecare obiect, cel mai simplu îmi ia cam o lună de zile, mai complicat, de exemplu Palatul Culturii mi-a luat trei luni de zile, biserica trei ierarhi iar aproape trei luni de zile, ieslea nu mi-a luat mult, cam o lună jumătate."
Soţia îi este muză şi ajutor. Aşa a ajuns cunoscut ca artist în tot Iaşiul.
"I-am văzut cu crenguţe de lemn în mână şi am întrebat ce fac cu ele, şi ei au zis veniţi la mine acasă să vă arăt ce fac şi atunci mi-a arătat expoziţia pe care o are acasă, pentru că se apropia Crăciunul l-am invitat la club, cu răbdare, cu grijă să nu cumva să deranjăm ceva," a spus Gabi Grigoriu, coordonator la Clubul Pensionarilor din Tătăraşi.
Deşi mulţi dintre cei care i-au văzut lucrările au vrut să cumpere cel puţin una, pensionarul le dă tuturor acelaşi răspuns: machetele nu sunt de vânzare!