La actuala plajă Nicolina se vor adăuga noi clădiri pentru cazarea turiștilor, bazine cu apă sulfuroasă, spaţii verzi şi parcări.
„În spital funcţionează zece clinici, majoritatea axate pe patologia osteoarticulară. Dar, în paralel cu această patologie, există posibilitatea efectuării bilanţului cardio vascular, respirator, din sfera ORL şi din domeniul medicii muncii,” a explicat Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare.
În fiecare an, din cei peste 17 mii de pacienţi care sunt tratați la Spitalul de Recuperare din Iași, jumătate sunt din alte judeţe ale Moldovei.
„Stau trei săptămâni, am timp să fac recuperarea mai bine şi tratamentul este mai pe măsură. Mă ajută foarte mult la articulaţii, foarte bine mă ajută,” a explicat un pacient.
„În urma tratamentului sunt rezultate foate bune. De două ori pe an am venit la început şi aşa intenţionez să fac pentru că îmi fac bine,” a spus o pacientă.
„Dorim ca turismul de sănătate să devină un obiectiv palpabil în municipiul Iaşi dat fiind faptul că zona respectivă este cunoscută la nivel naţional pentru apele sulfuroase şi zona de tratament la care apelează din ce în ce mai mulţi români,” a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.
Jumătate din investiţia de patru milioane de euro va fi suportată de Uniunea Europeană, iar diferența va fi achitată din bugetul local.