Paul, Răzvan şi Mugur sunt elevi la un liceu din Iași și sunt pasionaţi de informatică. În vacanța de vară au conceput un nou serviciu de socializare. Aplicaţia permite utilizatorilor să interacţionze între ei, să își trimită mesaje, să posteze fotografii sau să lase amintire status-uri din locurile pe care le-au frecventat. La Iași, 11 cafenele au acceptat să devină localuri partenere şi şi-au convins clienţii să utilizeze produsul.
"Aplicaţia aceasta este ceva ce noi am fi vrut să avem, ceva ce noi am fi vrut să putem folosi într-o cafenea. Până în acest moment, noi am fost plăcut surprinşi de evoluţia proiectului, aplicaţia având deocamdată 1.000 de utilizatori ieşeni," a spus Mugur Tomiţă, dezvoltator aplicaţie.
Reprezentanții cafenelelor au înţeles la rândul lor că efortul pentru fidelizarea clineţilor este tot mai mare şi că tinerii sunt foarte receptivi la comunicarea high tech.
"Pentru noi, această aplicaţie este un mod ideal de a ne promova evenimentele şi noile băuturi. Clienţii cafenelei noastre au fost încântaţi de această iniţiativă. Pentru ei logarea pe această aplicaţie reprezintă un mod de comunicare," a spus managerul unei cafenele.
În perioada următoare aplicaţia va permite să fie trimisă comanda direct de pe telefon. Managerii cafenelelor vor şti exact cine le sunt clienţii şi ce preferinţe au. Până acum tinerii nu au câştigat bani de pe urma produsului, dar se gândesc să obţină şi profit.
Paul, dezvoltator aplicaţie: "cafenelele pot să vină la noi și în schimbul unei sume lunare, noi putem să le punem prima pe listă, în funcție de cât de mult vor oferi, niște promoții foarte drăguțe."
Momentan aplicaţia este disponibilă doar în Iaşi, dar tinerii vor să o extindă la nivel naţional.