Este unul din cele 26 de loturi de pământ ce vor fi oferite gratuit persoanelor care locuiesc la oraș. A fost deja arat, iar în primăvară Alice Ciobanu, o tânără mamă care își dorește să mănânce cât mai sănătos va cultiva legume bio.
"Mi s-a părut o idee îndrăzneață și inedită pentru că nu mai auzisem până atunci pe cineva care să doneze din proprie inițiativă niște pământ. Va fi un lot frumos și vom munci cu drag," a spus Alice Ciobanu.
Parcelele de pământ sunt oferite gratuit de Claudiu Ivașcu, un inginer horticol din Iași, care își dorește ca fructele și legumele ecologice să devină accesibile oricui. Este dispus să împartă pământul pe care îl are, cu doar două condiții. Familiile care vor lucra terenul trebuie să doneze zece la sută din producție către o asociație non-guvernamentală și să folosească doar semințe bio.
"Vom avea și loturi pentru oamenii cu probleme locomotorii, va fi un teren cu o rampă, în care tinerii care vor sta în cărucior vor putea să planteze, să lucreze, să semene. Va mai fi un lot pentru nevăzători, unde vom pune plante fie aromate, fie simplu, roșii, ca ei să simtă mirosul," a explicat Claudiu Ivașcu, inginer horticol.
Ca să fie sigur că viitori fermieri vor folosi doar semințe tradiționale românești, netratate chimic, Claudiu Ivașcu va oferi gratuit inclusiv semințele și o parte dintre unelte.
"Pe o parte i-am cunoscut, cu o parte o să luăm cunoștință în luna februarie, când vom avea primele cursuri de inițiere în agricultura ecologică," a mai spus inginerul.00
Cele 26 de parcele au fost deja rezervate și, pentru că există în continuare cerere, proprietarul pământului intenționează să continue proiectul. El nu va cere bani, însă le va percepe o taxă de 300 de lei celor care abandonează pământul în mai puțin de un an.