130 de tineri care provin din centrele de plasament şi au împlinit vârsta de 18 vor trebui să învețe cum să își câștige singuri existența. Astfel, vor urma cursuri de calificare pentru meseriile de web designer, agent de pază şi lucrător în comerţ.
„De cele mai multe ori tind să îşi păstreze statutul de persoană asistată, au probleme de ataşament şi de adaptare la un loc de muncă. Încercăm să mediem inclusiv relaţiile cu angajatorul pe piaţa muncii,” a explicat Alina Frunză, manager de proiect.
Pentru că este un proiect derulat prin fonduri europene, consilierii profesionali au obligaţia să integreze minimum trei la sută dintre beneficiari pe piaţa muncii.
„Să obţinem cât mai multe fructe, cât mai multe rezultate din activitatea acestui centru. Să nu rămână o formă mai mult decând fondul pentru că s-au mai văzut cazuri când s-au cheltuit foarte mulţi bani în asemenea domenii şi s-au obţinut prea puţine rezultate,” a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Centrul de Incluziune Socială va mai oferi servicii de consiliere şi pentru 20 de familii monoparentale, 50 de persoane cu dizabilităţi şi 20 de victime ale violenţei în familie.