În casa familiei Negrea, înainte de masă se aud rugăciuni. Copiii se adună şi mulţumesc Cerului pentru că pot spune din nou "avem părinţi". O mamă şi un tată care le oferă totul unor suflete care îşi pierduseră familia. Primii prunci au fost adoptaţi acum şapte ani. Preotul Mihai Negrea s-a trezit într-o zi, la mănăstire, cu patru copii frumoşi, care se plimbau sfioşi prin curte. Împreună cu soţia, părintele a transformat chiliile nefolosite şi prăfuite în camere pentru copii. Iar în şapte ani, 15 băieţi şi fete au găsit aici familia de care aveau nevoie.
Marian și Sebi sunt cei mai mici membri ai familiei. Unul are cinci, altul şase ani. Sunt răsfăţaţii tuturor, iar din privirile lor inocente nimeni nu ar ghici povestea sfâşietoare care i-a adus la mănăstire. Părinţii lor au luat calea străinătăţii şi au lăsat în urmă copii, fără să le pese de soarta lor. Acum, fraţii au găsit o familie. Ioana și Romulus sunt frații cei mai mari. Au devenit exemple pentru ţânci, aşa cum şi preotul şi preoteasa le-au fost modele.
”Sunt niste oameni deosebiți care s-au ocupat de noi și ne-au purtat la școală, ne-au învățat să citim, să lucrăm, să respectăm oamenii care trec pe lîngă noi”, a spus Romulus.
Preotul şi preoteasa nu le oferă doar adăpost şi hrană unor copii. Le dăruiesc dragoste şi grijă, ca nişte părinţi adevăraţi. Şi nu vor să îi lase să plece din casa lor până nu le fac un rost.
Misiunea preotului şi a preotesei nu se oprește doar la ocrotirea pruncilor abandonaţi. Au inaugurat un centru pentru copii sărmani la Vatra Dornei. Şi au de gând să deschidă un centru de dezintoxicare în curtea mănăstirii. Au deja experienţă. Au ajutat 10 tineri dependenţi de etnobotanice şi alcool să scape de vicii.