Hora Bucovinei a început cu o paradă a portului popular în care toate zonele etnografice din Bucovina și-au prezentat costumele. Petrecerea se organizezeză în fiecare an la mijlocul lunii mai înainte ca păstorii să plece cu oile pe munte.
Petrică Onoi, cioban: "urcatul oilor la munte e o sărbătoare foarte mare, foarte frumoasă și o tradiție, se ține din neam în neam. Ciobanii fac balmoș, fac brânză, mai frig un miel la grătare, mai fac o petrecere. Măsura oilor se cheamă."
Șapte stâne autentice, ciobani, zeci de producători de lactate, meșteri populari și formații de muzică folclorică au fost prezenți la Hora Bucovinei.
"Avem balmoș care se servește cu brânză de vaci și smântână și miel în smântână cu mămăliguță, urdă, unt de casă, caș dospit, caș afumat, brânză de vaci. Cel mai bine a mers urda care s-a terminat din prima," a spus Oltea Ursescu, producător.
Localnicii dar și turiștii prezenți la serbare nu au putut rezista în faţa bucatelor aburinde. Ei s-au înfruptat chiar de pe proțapul încins sau din ceaunul cu mâncare fierbinte. Hora Bucovinei a devenit deja o tradiție la Frasin şi este organizată an de an. La ultimele șase ediții, numărul participanţilor a depăşit 10.000.