Pentru redeschiderea Spitalului din Târgu Frumos s-au investit aproape 600 de mii de lei, bani de la bugetul local şi din sponsorizări. Autoritățile au ținut să-l inaugureze chiar dacă instituția nu are încă asistenți medicali, infirmiere și nici medici pentru toate secțiile.
"Personalul angajat momentan este insuficient, avem medici colaboratori, însă ar trebui, pentru a da drumul la celelalte secții, să mai angajăm personal de specialitate, medici, asistente, infirmiere, brancardieri, mai avem nevoie de investiții în ceea ce privește aparatura medicală," a explicat Iulian Oboroceanu, managerul interimar al Spitalului de Boli Cronice din Târgu Frumos.
Primăria dă asigurări că se vor face demersuri pentru rezolvarea situaţiei. Ca să poată funcţiona la capacitate maximă, spitalul are nevoie de 11 medici şi 14 asistenţi.
Ionel Vatamanu, primar Târgu Frumos: "Noi avem depuse deja CV-uri referitor la asistenţi şi îngrijitori. La medici rămâne să-i abordăm, deja avem şi medic pentru paleaţie, dădeam drumul din iunie la paleaţie, dar nu am avut medic. Sperăm că odată cu începerea noului an 2015 să redeschidem şi celelate 25 de paturi, 15 de paleaţie şi 10 de cronici."
După închiderea unităţii sanitare în martie 2011, cei 70.000 de pacienţi pe care îi deservea spitalul au fost nevoiţi să meargă la Iaşi sau la Paşcani pentru a se trata.
"Acum e bine mai ales pentru bătrânii care nu se pot deplasa, noi, cei mai tienri, ne-am mai descurcat."
"Chiar aveam nu nevoie, foarte mare nevoie fiindcă s-a închis foarte uşor , dar de deschis cam greu. În sfârşit, e bine şi acum. Pentru cei bătrâni sau copii era foarte greu să meargă la Iaşi sau la Paşcani, unii chiar renunţau să meargă şi acum este bine."
Spitalul din Târgu Frumos a semnat deja contract cu Casa Judeţeană de Sănătate Iaşi şi primeşte lunar 90 de mii de lei.