Lucrătorii spun că la finalul lunii ianuarie ministrul Energiei le-a promis mărirea salariilor și o alocație mai mare pentru hrană - ei iau în acest moment aproximativ 7-8 lei norma de hrană zilnică. Promisiunea consta în mărirea salariilor cu 25 la sută dar și în mărirea normei de hrană. Aceste măsuri ar fi trebuit să intre în vigoare, conform protocolului semnat atunci, în luna februarie.
Oamenii spun că se simt păcăliți de autorități pentru că nu au primit niciun leu în plus, nici la salarii și nici pentru norma de hrană. Ei spun că vor renunța la protest doar în momentul în care va veni să negocieze cu ei un reprezentant al Guvernului, și vor semnarea unui act adițional la actualul contract de muncă. Este vorba despre un act adițional prin care autorităţile să își ia clar angajament că le vor mări salariile.
Minerii spun că vor să-și aducă chiar și soțiile și copiii să protesteze împreună cu ei în mina de uraniu de la Crucea și că, marți după-amiază, vor să intre în greva foamei. Ei sunt nemulțumiți, de asemenea, că nimeni din Compania Națională a Uraniului nu a venit să stea de vorbă cu ei, să le asculte doleanțele, dar și să facă ceva pentru a le rezolva problema.
Marți, președintele Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru, și-a dat demisia în urma negocierilor purtate cu ministrul Energiei, Andrei Gerea. Directorul susține că și-a dat demisia din motive persoanle, deși această demisie chiar în urma discuției purtate cu reprezentantul Guvernului. Ioan Moraru a mai spus că, în acest moment, nu există nicio soluție la nivel de Companie pentur mărirea salariilor. Soluția poate fi dată doar în urma unei hotărâri de guvern prin care bugetul Companiei Naționale a Uraniului să fie mărit.