În fiecare dimineaţă, 60 de elevi din satul Cuza Vodă, comuna Popricani, se întâlnesc pentru a merge împreună la şcoală în comuna alăturată. Echipaţi cu cizme de cauciuc şi sacoşe cu încălţăminte de schimb, copiii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, pornesc prin noroaie.
"Până la Dorobanţ este foarte greu şi plec cu colegii," spune o elevă.
"Nu avem ce face. Trebuie să ne chinuim aşa, prin glod. Se rup cizmele. Cumperi papuci de schimb că nu poate să meargă. Fără cizme, aici, nu se merge," spune tatăl elevei.
Ca să ajungă la şcoala din comuna Aroneanu, elevii au de parcurs zilnic un drum anevoios de trei kilometri.
"Merg foarte greu. Nu vă spunem câte schimburi de papuci le trebuie. Au venit de multe ori şi uzi, nu numai murdari."
"Aici e foarte rău drumul şi nu ştim dacă pune microbuz sau nu pentru copii. Aici, trei kilometri, nu e mai mult, dar nu avem în altă parte cum," povestesc părinţii copiilor.
Primarii din cele doua comune traversate de elevi spun ca s+au înţeles să pietruiască fiecare câte jumătate din drumul pe care merg cei 60 de copii, astfel încât să poată folosi microbuzul scolar, tras acum pe dreapta.
Simona Stupcanu, profesor coordonator Şcoala "Dorobanţ": "Înainte de vacanţă nu a mai putut merge microbuzul din cauza drumului, cu speranţa că o să se rezolve."
"Trebuie câteva maşini cu piatră împinse, un buldozer să le întindă şi să poată să meargă," a spus şi Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu.
Pietruirea drumului va costa zece mii de lei, iar lucrările ar urma să înceapă imediat ce vremea va permite acest lucru.