„Sincer vă spun, strategia pe care aţi prezentat-o dumneavoastră astăzi, ori a fost prea filozofică, ori eu sunt de la ţară şi nu am înţeles nimic,” a spus nemulțumit Constantin Chirilă, primarul comunei Prisăcani.
Iritați că au fost nevoiţi să vină de la zeci de kilometri distanţă şi să participe la un discurs care a durat mai bine de două ore şi din care nu au înţeles nimic, primarii din judeţ au răbufnit când li s-a permis să ia cuvântul. Unii participanţi consideră că au fost chemaţi doar pentru a ocupa scaunele din sală.
„M-am simţit în timpul discursului dumneavoastră, la un moment dat, ca un invitat solicitat să facă audienţă. Cea mai mare parte - covârşitoare aş spune eu - din discursul dumneavoastră s-a adresat municipiului Iaşi,” a spus Cătălin Mărtinuş, primarul comunei Dobrovăţ.
Şi reprezentanţii organizaţiilor non-guvernale, care au fost în sală şi au trimis Consiliului Judeţean documente pentru a întocmi o strategie cât mai complexă, au fost în asentiment cu primarii.
„Am trimis mai multe informaţii pe mail, diferite documente ataşate, care să sprijine ceea ce am propus noi şi din păcate, cu regret, am constatat că aceste lucruri nu se regăsesc în strategie,” a spus Angela Achiţei, preşedintele Comisiei ONG.
Preşedintele Consiliului Judeţean se declară însă mulţumit de strategia de dezvoltare pentru următorii şase ani.
„Totul din această strategie se învârte în jurul mecanismului de creare a locurilor de muncă, de aducere la Iaşi a investitorilor, de creare în Iaşi a unei atmosfere cât mai potrivite, cât mai prietenoase, cât mai primitoare pentru companii,” a explicat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Strategia de dezvoltare îşi propune să îmbunătăţească infrastructura rutieră, să sprijine mediul de afaceri şi să promoveze judeţul la nivel naţional însă nicăieri nu se precizează CUM vor fi făcute aceste lucruri şi dacă există fondurile necesare.