Cea mai grea misiune a muncitorilor a fost spălarea statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. A fost nevoie de o macara pentru ca unul dintre muncitori să urce la o înălțime de 20 de metri, ca să poată lustrui statuia.
“-Nu, nu este murdară tare, dar oricum este murdară.
-Cu ce o spălați?
-Cu apă și cu o soluție specială ca să nu se ia de pe ea luciul.”
Toată Piața Unirii a fost împodobită cu steaguri şi cocarde tricolore. Autorităţile spun că evenimentul este o sărbătoare pentru oraş, aşa că totul trebuie pus la punct.
“Abia aștept să vin mâine, de fiecare dată vin aici, în Piața Unirii, pentru că este o zi eveniment foarte importantă .”
“E foarte frumos, dar să vă spun ceva, nu știu dacă au rost astea în copaci, parcă e de pe timpul timpului. Când venea domnul Ceaușescu în Iași și pomii se văruiau, se făceau, exact și așa și acum.”
Dincolo de momentele festive, Primăria a pregătit şi o sărbătoare culinară pentru miile de oameni care se vor aduna în Piaţa Unirii.
“Și în acest an, municipalitatea ieșeană va organiza o masă tradițională, o masă populară, pe pietonalul Lăpușneanu, în apropierea Pieții Unirii, unde vor fi servite cel puțin 5000 de porții de fasole cu cârnați,” a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt la Primăria Iași.
La manifestările de la Iași sunt așteptați atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Victor Ponta. Evenimentul va începe cu un concert folcloric, la ora 09:00.