Elevii de la Colegiul Octav Băncilă care au urcat pe scenele mari ale lumii şi au impresionat jurii exigente primesc burse lunare pentru performanțele lor, cuprinse între 30 şi 90 de lei.
"Nu e de ajuns. Aș putea foarte bine să o folosesc pe toată ca să xeroxez partituri şi m-aș bucura foarte mult dacă oamenii importanți din această țară s-ar implica mai mult în sprijinirea noastră," crede Sofia Sălăjan, pianist.
Așa că profesorii se străduiesc să îi încurajeze cum pot, încearcă să îi facă să se simtă importanți, de aceea și-au dorit să le organizeze un moment festiv înainte de sărbători.
Roxana Ota, profesor de pian: "Noi dorim foate mult să încurajăm acești copii să continue studiul artei, studiul muzicii și în ceea ce ne privește studiul pianului. Toți copiii trebuie încurajați. Noi ne-am obișnuit să nu mai așteptăm să ni se dea."
Din cauza faptului că nu se simt suficient încurajați mulţi elevi sunt nevoiţi să renunţe la pasiunea lor.
"Sunt familii care nu-și permit să achiziționeze un pian și atunci renunță după clasa a patra pentru că un copil de clasa a cincea trebuie să studieze deja 2-3 ore la instrument și nu mai poate suplini nimeni studiul acesta pe care trebuie să-l facă acasă, la pianul lui," a spus Carmen Șoltuz, șef la Catedra de Pian.
Un pian la mâna a doua costă cel puțin 3.000 de euro.