Odată ajunși în Pângărați, primul obiectiv care vă este recomandat e chiar Mănăstirea cu același nume.
"Ambele construcții sunt frumoase ca arhitectură și în ceea ce privește exteriorul și interiorul. Picturile, de asemenea, sunt foarte frumoase și transmit omului o sete după Dumnezeu și o râvnă în căutarea lui Dumnezeu și în slujirea lui. Avem locuri de cazare și pentru turiști și pentru pelerini. Fiecare este primit cu dragoste, cazat, pus la masă și bineințeles este oferit și sprijin duhovnicesc," explică Grigore Stoica, ghidul mănăstirii Pângărați.
Frumusețile de la poalele Ceahlăului nu se opresc aici. Un alt loc în care turiștii poposesc, fie pentru fotografii, fie pentru un scurt repaus, este Lacul Pângărați.
"Turiștii care vin în Pângărați o să dea de o diversitate de munți. Avem pensiuni, dupa cum o sa vedeti in continuare, manastirea pangarati, Lacul Pângărați unde sunt lebede," spune Petru Lungu-Bordea, primarul comunei Pângărați.
Iar cei mai mulți turiști tocmai asta caută - aerul curat de munte.
Dacă vreți să vă cazați în zonă o puteți face la pensiunile de aici. Prețurile variază între 70 și 200 de lei pe noapte. Puteți beneficia și de bucate special sau mese tradiționale. Din Pângărați puteți vizita și Bicazul, Durăul sau Izvorul Muntelui, destinații aflate la câteva zeci de minute de mers cu mașina.