Aproape o sută de angajați s-au adunat în curtea combinatului și au cerut să vorbească cu directorul și cu liderul de sindicat. Cei doi au participat miercuri la o ședință interministerială care a durat șase ore. Una dintre măsurile anunțate a fost schimbarea administratorului financiar.
Adrian Flondor, lider de sindicat Fortus Iași: "avem un pas în plus față de ce am discutat în ședințele interministeriale anterioare. Nu sunt mulțumit sută la sută, dar sunt oarecum mulțumit față de ceea ce... Ni se puneau obstacole pentru valorificare, acum și Ministerul Economiei și AVAS-ul au luat o cu totul altă decizie pentru a recupera salariile restante mai rapid."
Până la găsirea unui nou administrator financiar, cel actual are obligația de a începe valorificarea bunurilor de la FORTUS. Vânzarea utilajalor trebuie, însă, să fie aprobată și de Ministerul Economiei. Acceptul ar putea fi dat săptămâna viitoare, pe 23 iunie, atunci când are loc o nouă ședință interministerială.
"Ce se poate valorifica săptămâna asta, care urmează, înseamnă, de fapt, o valorificare cu acordul administratorului. Sunt singurii care în procedură au dreptul și calitatea legală să facă valorificări," a spus Gheorghe Chișcă, director Fortus.
După ședința de marți, vor fi anunțate prin mica publicitate bunurile care vor fi scoase la vânzare. Angajații își vor primi salariile restante abia după ce se vor găsi cumpărători.
Salariații spun că vor renunța la proteste până miercuri, când se vor întoarce în fața combinatului, ca să se asigure că bunurile din societate vor fi scoase la vânzare şi, astfel, ei îşi vor primi salariile restante.