Lacul Roşu, o oază de linişte pentru turişti

Data publicării:
LACUL ROSU

Situat într-o depresiune montană, Lacul Roșu se întinde pe o distanță de peste doi kilometri și are o adâncime de aproape 10 metri. Interesant este că, deși au trecut aproape două secole de când s-a format, acesta a rămas aproape neschimbat.

Format în 1837, Lacu Roşu este rezultatul prăbuşirii unei părţi din muntele Ghilcoş, cunoscut şi sub numele de "Muntele Ucigaş". Ochiul de apă de lângă Cheile Bicazului oferă călătorului relaxare şi aer curat. Anual, în zonă ajung sute de mii de turişti, dornici să vadă apele roşiatice.

"Venim din Belgia. Ne place!"

"Îmi place mult! După, mergem în Bicaz. La Cheile Bicazului!"

"Impresionantă natura și tot canionul acesta format de ape", au spus turiștii.

La aproape zece kilometri distanţă, intrăm în peisajul de vis din Cheile Bicazului. Pereţii de calcar înalţi de câteva zeci de metri ascund nenumărate peşteri care pot fi vizitate de turişti pe tot parcursul anului.

"Îmi plac stâncile, este impresionant să te simți ca un punct pe lângă ditamai muntele".

"N-am fost niciodată, curiozitatea te aduce, cu copiii să vadă și altceva decât locul de unde suntem noi", au spus alți vizitatori.

Traseul turistic continuă cu lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut drept Lacul Bicaz. Barajul cu acelaşi nume oferă, cu cei 120 de metri înăţime, o perspecitvă ameţitoare asupra zonei. În apropiere, se află Portul Turistic Bicaz, de unde puteţi pleca într-o excursie cu vaporaşul.

"La cota minimă nu a ajuns de mulți ani, scade în general iarna până în jur de 20 și ceva de metri. Ca și lungime diferă. Ajunge la 36 de kilometri, până la 41, 42 de kilometri", spune căpitanul vaporului.

Cursa cu vaporul este de jumătate de oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri