La patru ani de la inaugurare, Parcul din localitatea Girov arată dezastruos. Toboganele au ruginit, băncile au fost distruse de intemperii, iar pavelele abia dacă se mai zăresc printre buruieni.
"Stau vacile și pasc acolo, nu te poți duce cu un copil să te joci sau ceva, este devastat," spune o localnică.
"Trebuie să pui pe cineva acolo să aibă grijă , sunt niște bani îngropați aș merge cu el acolo dar nu mai am cum, trebuie să merg cu el în oraș," crede un sătean.
Parcul a fost finanțat de Ministerul Mediului, iar autorităţile locale erau obligate să-l administreze. Reprezentanții primăriei spun însă că nu au avut bani: "Lipsa fondului bugetar, lipsa personalului prin care noi nu ne putem permite să facem întreținere zilnică, săptămânal sau lunar la acest parc," a explicat Vasile Olaru, primarul comunei Girov.
Tot în urmă cu patru ani, când a fost inaugurat parcul, s-a început și reabilitarea școlii din comună și construcția unei săli de sport. S-au cheltuit peste 800. 000 de lei, dar n-au fost terminate nici măcar pe jumătate. Muncitorii au lucrat doar câteva luni, iar când banii s-au terminat șantierul a fost abandonat. Școala a rămas cu acoperișul pe jumătate decopertat, iar din această cauză de câte ori plouă sau ninge apa se infiltrează în pereți și apar probleme.
"Copiii stau cu picioarele în apă când plouă pe hol aici, să acopere să facă ceva să termine odată construcția asta," povesteşte Vasile Sucioaia, administratorul școlii.
"Mi se pare lipsă de interes din partea celor care conduc. Vrem să păstrăm copiii, că suntem la 10 kilometri de oraș și, din cauza acestor condiții, ne pleacă copiii la oraș," a adăugat Vasile Ciubotaru, profesor de istorie.
Pentru reabilitarea școlii, ar mai fi nevoie de aproape un milion și jumătate de lei. Conducerea unității spune că a făcut nenumărate adrese către Ministerul Educației și inspectoratul școlar, însă, până acum, nu a primit niciun răspuns.