De acum ştim, oficial, câţi locuitori are România - puţin peste 20 de milioane. Faţă de recensământul anterior, numărul persoanelor care trăiesc în România este cu 1,6 milioane mai mic.
În ceea ce priveşte distribuţia locuitorilor pe medii de rezidenţă, cele mai multe persoane trăiesc la oraş, 54%.
Capitala are cel mai mare număr de locuitori - aproape 1,9 milioane de persoane. După Bucureşti, judeţul Iaşi are cea mai mare populaţie - peste 770 de mii de persoane. Judeţele Prahova, Cluj şi Constanţa se clasează pe următoarele locuri ca număr de locuitori.
Iaşiul rămâne al doilea cel mai mare judeţ din ţară, însă populaţia a scăzut considerabil în ultimii 10 ani. Numărul locuitorilor este cu 45 de mii de persoane mai mic.
În ceea ce priveşte populaţia pe grupe de vârstă, cele mai multe persoane, 55% au între 25 şi 64 de ani, iar copiii reprezintă 15% din numărul locuitorilor.
Românii reprezintă 88,9% din populaţie, iar ca minorităţi,maghiarii au cel mai mare procent, 6,5%, în timp ce romii reprezintă 3,3% din populaţia ţării.
Cei mai mulţi dintre români, 44%, au un nivel scăzut al educaţiei şi doar 14% au diplomă de studii superioare.
Motivul pentru care suntem din ce în ce mai puţini este migraţia externă. Peste 700 de mii de persoane au fost recenzate ca fiind plecate în străinătate.