Inovația, cred specialiștii în economie, poate face diferența între afacerile de succes și cele care sunt înghițite de concurență.
"Inovarea e faină prin însăși natura ei, ca mijlocitor al schimbării, dar dacă vrem să și facem bani din ea, atunci ar fi bine să facem un calcul al randamentului. Cât efort depun în direcția asta, indiferent dacă vorbim de bani, timp, resurse alocate și cât câștig," a explicat Codruț Nicolau, bancher.
"Invitația mea către cei care se gândesc să inoveze este să iasă din paradigma fermoarelor românești. Trebuie făcute lucrurile de calitate, nu vă puteți bate joc de client," este sfatul lui Răzvan Tudor, consultant în afaceri.
Iar rețeta de succes trebuie învățată direct de la cei care și-au demonstrat deja capacitatea de a se menține pe o piață tot mai selectivă.
"Cunoștințele și relațiile pe care ți le faci aici, cu siguranță, vor ajuta în business și, cu siguranță, mediul de afaceri din Iași va avea o dezvoltare accelerată după acest eveniment," a spus Dan Schipor, consultant în management şi marketing.
Iașiul nu are același ritm accelerat de dezvoltare cu al orașelor din vestul țării, dar și în capitala Moldovei s-au dezvoltat de-a lungul vremii suficiente afaceri de succes. Mai trebuie lucrat însă la promovare.
"Cred că e în creștere s-au cel puțin faptul că vin destul de mulți vorbitori care sunt oameni de business destul de importanți în România, e o dovadă a faptului că e în creștere," consideră Dan Berteanu, consultant în afaceri.
Antreprenorii vor avea la dispoziție zeci de conferințe și work shopuri pe durata cărora pot face schimb de experiență, pot primi consultanță de buisness și în plus, pentru a fi siguri ca iau cele mai bune măsuri pentru afacerile de care se ocupă își pot face și un test de personalitate.