IAȘI. Apartamente de lux, condiții de ghetou. Fără apă rece și căldură într-un cartier rezidențial
Data publicării:
Ionela Samson locuieşte în apartamentul din cartierul rezidenţial din 2010. Şi-a plătit facturile la zi. În luna noiembrie a fost informată însă că blocul în care locuieşte şi în care sunt ocupate doar PATRU apartamente, are o datorie de 28.000 de lei numai la furnizorul de apă rece. Vecinii susţin şi ei că nu au întârziat nicio zi la plata utilităţilor.
”Datoriile sunt cele de la firma care a construit blocul, iar Asociaţia vrea ca noi să plătim datorii pe care le-au făcut ceilalţi. Ne-au spus că pe ei nu-i interesează cum facem, împărţim între noi, între locatari datoria, pe ei îi interesează că vor să aibă plătită datoria. Nu îi interesează cum şi cine plăteşte, dar să fie plătită datoria”, a spus unul dintre păgubiți.
În tot acest timp nici centrala termică de bloc nu a funcţionat. Aşa că reşourile sunt singura sursă de încălzire. Alex Tănase a dat 74.000 de EURO pe apartament. Confortul este însă de ghetou. Cară apă de la kilometri distanţă. ”Nu este o situaţie de trăit în primul rând, adică ei se ceartă cu firma care a construit blocurile şi se aşteaptă ca noi să presăm pe acea firmă, suntem puţini, şi făcând gestul ăsta pe care l-au făcut ei cumva ne constrâng pe noi să presăm pe ei ca ei să plătească la asociaţie”, a spus proprietarul.
Cei de la ApaVital spun că întreaga asociaţie de locatari are o datorie de 68.000 de lei, din care 28.000 de lei doar la blocul debranşat de la utilități. Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital: ”Faptul că unul din blocuri a rămas fără apă, se datorează Asociaţiei sau relaţiei dintre Asociaţie şi locatarii din acest bloc, fac parte din treburile interne ale Asociaţiei şi nu privesc în niciun fel ApaVital”, a declarat Răzvan Manolache.
Reprezentanţii asociaţiei de proprietari au refuzat să dea o explicaţie despre motivele pentru care au cerut debranşarea blocului de la apă potabilă. Vor da însă explicaţii în faţa judecătorilor. Şi asta pentru că cei patru proprietari au dat asociaţia în judecată şi cer anularea facturii pentru care nu se consideră răspunzători.