Protestul Mariei Pâslaru a început după ce un echipaj de poliţie, chemat de conducerea Aeroportului, i-a sigilat biroul. Femeia n-a vrut să accepte cu nici un chip ca actele de care s-a ocupat în ultimii 7 ani să fie verificate.
„Mi s-a interzis accesul pe Aeroport, accesul în birou, mi-a fost sigilat biroul, mi s-a furat cheia de la birou în mod nelegal. Într-un termen de 4 ore să predau toate acele documente sub sancţiunea ameninţării cu legea penală m-am simţit extrem de umilită, extrem de înjosită..ceea ce mi s-a întâmplat, că am ajus la spital”, Maria Pâslaru, angajată a Aeroportului Internaţional Iaşi.
Aeroportul Iaşi a fost grav prejudiciat
Şefii Aeroportului o suspectează pe angajată că ar încearca să ascundă o serie de nereguli.
“Se pare că Aeroportul Iaşi a fost grav prejudiciat prin inacţiunea departamentului juridic de-a lungul timpului şi astfel, sume pe care debitorii noştri le datorau de foarte multă vreme nu au fost recuperate, unele din ele s-au prescris sau, şi mai grav, nu ştim în ce situaţie litigioasă se află Aeroportul”, a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.
Reţinerea documentelor este ilegală
Reprezentanţii ITM spun că angajaţii nu au dreptul să reţină documentele instituţiei la care lucrează.
„Toate actele sau tot ceea ce lucrăm noi în cadrul serviciului nostru, oricare ar fi el, este al unităţii, astfel încât nu putem să forţăm vreodată această idee de a nu da ceva instituţiei sau unităţii la care lucrăm”, a explicat George Tanasievici, inspector şef adjunct ITM Iaşi.
Maria Pâslaru se consideră însă nedreptăţită aşa că intenţionează să facă greva foamei şi în următoarele zile, în faţa Aeroportului ieşean.