Totul s-a întâmplat la ora de matematică. Învățătoarea și-a ieșit din fire pentru că elevii nu au știut să rezolve un exercițiu. A pus mâna pe nuia și i-a pedepsit crunt.
“Mi-a arătat palmuţele. Măi, Ionuţule,de ce plângi? M-a bătut la palmă. Şi a început să spună că: a doua zi vin eu cu un băţ mai mare. Vă dau eu. E frumos aşa, copil mititel?” spune revoltată bunica unui elev.
Învăţătoarea profesează de mai bine de 40 de ani și ar trebui sa iasă la pensie în 2015, iar până acum nu a mai avut probleme. După episodul de violență la clasă, conducerea școlii a cerut să fie evaluată psihologic.
“Deja doamna director a luat iniţiativa să o trimită pe doamna învăţătoare la o reevaluare la medicul de medicina muncii, care a decis ca pentru zece zile doamna învăţătoare să nu se prezinte în faţa elevilor,” a spus Petronela Năstase, inspector de specialitate ISJ Vaslui.
În urma traumei suferite şi copiii bătuți de învățătoare au nevoie de consiliere psihologică .
“Un fel de stres am observat. Dupa aia mi-am dat seama de ce copilul e stresat. Normal, un sentiment de ură, ceva ieşit din comun. El e mentor, profesor, trebuie să îi dea învăţături bune,” a spus un părinte.
Mihaela Ghircoiaş, psiholog pediatru: “Am întâlnit cazuri de copii care au fobie şcolară şi pentru mai puţin de atât, pentru o învăţătoare care ridică vocea sau care insultă, le spune lucruri, uneori nici nu-ţi dai seama când vorbeşti cu un copil că acest lucru îl poate afecta.”
Anișoara Răuț, director al Școlii gimnaziale Pungesti, judetul Vaslui: “Am cosiliat elevii şi, pe viitor, o să cerem sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a ne trimite un psiholog la clasă.”
Dascălul este cercetat de o comisie de disciplină din cadrul şcolii, iar cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. Învăţătoarea riscă de la o simplă mustrare până la desfacerea contractului de muncă.