Spaghetele folosite la construcția podurilor au fost atent numărate. Și asta pentru că studenții au fost nevoiți să respecte niște reguli: podul din paste făinoase nu poate depăşi lungimea de 50 de centimetri, lăţimea de 10 centimetri, iar înălţimea grinzii nu trebuie să fie mai mare de 25 de centimetri.
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTAzdHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTQl/MkYwNSUyRjA5JTJGMjYwMDQ4XzI2MDA0/OF9zcGFnaGV0ZV8yLnBuZyZ3PTgwMCZo/YXNoPWE1ZjNhYTI2NWQxZTZkZWU3MGIxYjQ1YzEzYTk4NWUw.thumb.jpg)
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTAzdHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTQl/MkYwNSUyRjA5JTJGMjYwMDQ3XzI2MDA0/N19zcGFnaGV0ZV8zLnBuZyZ3PTgwMCZo/YXNoPWQ3N2NjNDA4ZWVmNTZlZGQ4ZGNkNTRiMGY2NDE5NDNl.thumb.jpg)
“Am preferat spaghetele pentru că au o tradiţie în toată lumea, pot fi uşor modelate, pot fi asamblate în mărimi mici ca să obţii o secţiune mare sau în funcţie de cât este nevoie la un element, poţi dirija materialul în cantitatea cerută,” a explicat George Ţăranu, asistent universitar.
Studenţi au avut şase ore la dispoziţie pentru a realiza podurile. Deşi a implicat o muncă migăloasă, tinerii cred că acest proiect le dezvoltă creativitatea, dar şi abilitățile de a lucra în echipă.
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTAzdHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTQl/MkYwNSUyRjA5JTJGMjYwMDQ1XzI2MDA0/NV9zcGFnaGV0ZV81LnBuZyZ3PTgwMCZo/YXNoPWRjM2U5MTFlZGVjNThlYTMyZjVkOWQzZTg4MzNlYWJm.thumb.jpg)
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTAzdHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTQl/MkYwNSUyRjA5JTJGMjYwMDQ2XzI2MDA0/Nl9zcGFnaGV0ZV80LnBuZyZ3PTgwMCZo/YXNoPTU4MzEzYzUzMzRkZjhiMTIwNWU4NzY2YWZlNjViN2Q5.thumb.jpg)
Unii au încercat să vină cu idei îndrăznețe pentru a impresiona juriul, dar şi pentru a respecta regulile impuse de organizatori.
“Iniţial, am construit un cerc, după care am segmentat cercul în bucăţi egale şi aceste segmente le-am unit cu bare drepte ca să putem construi structura,” a explicat un student.
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTAzdHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTQl/MkYwNSUyRjA5JTJGMjYwMDQ0XzI2MDA0/NF9zcGFnaGV0ZV82LnBuZyZ3PTgwMCZo/YXNoPTNjNDg2Nzc3YjI5MDRmNTA0ZjcyZGJmNGNlYjcyZjRh.thumb.jpg)
“Partea de proiectare este destul de grea pentru că trebuie să gândim fiecare fir de spaghetă cum îl folosim raţional încât să dea randament la final,” a spus un alt concurent.
Echipa câştigătoare va fi desemnată sâmbătă, când se va teste rezistenţa podurilor. Coordonatorii se aşteaptă ca structurile din spaghete să poată susţine o greutate de cel puţin 40 de kilograme.