„V-aţi conectat?” Aşa vor începe multe din orele elevilor de la Colegiul „Costache Negruzzi" din Iaşi după ce o sală de clasă a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Tableta va fi transformata într-un instrument util în educaţie.
„Suntem siguri că aceste materiale suport vor contribui la sporirea atractivităţii învăţării, vor contribui la sporirea calităţilor actului didactic,” a spus Elvira Rotundu, directorul Colegiului „Costache Negruzzi" din Iaşi.
La sala dotată vor avea acces toţi profesorii şi elevii, prin rotaţie.
„Profesorul poate să comunice în timp real cu elevii, poate controla, corecta. Deci practic este o soluţie care integrează întreaga clasă,” a explicat Mihaela Stănoiu, marketing manager.
Elevii sunt încântaţi de noul mod de interacţiune cu profesorul.
„E chiar un pas înainte, ceva bun. Fiecare şcoală ar trebui să aibă o clasă smart. Adică, îi ajută pe elevi să comunice mult mai bine, îi ajută să înveţe mai bine,” este părere un elev.
Dotarea sălii vine în urma participării la un concurs susținut de Ministerul Educației. Nouă licee din Iaşi au trimis clipuri de două minute cu tema „De ce şcoala mea e cea mai smart".
„Ideea filmuleţului a fost să arătăm progresul unui elev de la începutul şcolii până la sfârşit,” a explicat Sebastian Scânteie, realizatorului unui astfel de film.
„Am decis să facem un contrast între o şcoală normală, în care elevul, pur şi simplu merge la oră şi nu face nimic, nu are chiar atât de mult de învăţat, nu există interacţiune cu profesorul, și şcoala noastră, care este o şcoală smart și care te trece prin viaţă, mai mult decât prin clase,” a spus Tudor Chirilă, realizator film.
Valoarea investiţiei făcute în cele trei clase smart este de aproape 100 mii de euro.