Concursul este organizat de Centrul de studii despre bere, sănătate şi nutriţie pentru toate categoriile de studenţi în ani terminali, masteranzi sau doctoranzi din toată ţara. Singura condiție este ca aceştia să aibă cel mult 35 de ani.
"Ar trebui, într-adevăr, un timp îndelungat, mai multe studii, mai multă cercetare. Şi da, desigur, m-aş implica în bursa asta. Pentru populaţie şi pentru sănătate chiar aş face un studiu despre bere. Deci nu neapărat pentru bani," a explicat Laura Gavril, medic rezident.
Candidaţii trebuie să propună un proiect de cercetare referitor la consumul de bere, iar cei declarați câştigători vor primi sprijin financiar ca să-și poată duce studiul la capăt.
"Se scot la concurs câte două pe an, pe sezon, un sezon 2014-2015, în cazul acesta, iar valoarea lor totală pentru anul care va veni este de 150 de mii de lei," a spus Alin Popescu, secretar al Centrului de studii despre bere, sănătate şi nutriţie.
Mariana Graur, şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice Iaşi: "Este greu să spunem că românii sunt băutori de bere, chiar dacă sunt reclame în acest fel. Este foarte greu să vedem dacă se bea zilnic sau se bea ocazional, se bea puţin sau se bea mult. Dar orice lucru ne va face să înţelegem mai bine populaţia căreia ne adresăm şi ce sfaturi să putem să-i dăm."
Studenții care sunt interesaţi de bursele de cercetare se pot înscrie până pe 31 ianuarie 2015 pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.