Şoseaua Bucium şi bulevardul Poitieris au fost printre cele mai afectate zone din municipiul Iaşi. În unele locuri apa a măsurat şi un metru. Zeci de maşini au fost inundate și abandonate de şoferi în mijlocul drumului. În Nicolina însă au fost și locuințe inundate.
”În zona spitalului de Recuperare s-au efectuat lucrări pentru supraînălțarea malului râului Nicolina și protejarea curților și locuințelor cetățenilor cu saci de nisip. În satul Vlădiceni din comuna Tomești au fost efectuate și lucrări pentru deblocarea podețelor în zona pârâului Vămășoaia de copaci, crengi,” a declarat Loredana Covalschi, de la ISU Iași.
Pentru evacuarea apelor şi limitarea pabugelor au muncit peste 70 de pompieri. Au folosit 5 motopompe şi 10 autospeciale. Au fost situații în care nu au făcut față și au așteptat pur și simplu ca apele să se retragă. Probleme au fost şi în judeţ. 9 comune au raportat până acum pagube produse de precipitaţiile căzute luni.
”Au fost afectate 42 de case, peste 500 de hectare de teren agricol, în jur de 100 de kilometri de drumuri județene, comunale sau sate, dar și 10 poduri sau podețe,” a spus Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi.
În comuna Băceşti, din Vaslui 50 de persoane au fost evacuate după ce peste 20 de gospodării au fost inundate. În alte zone, pentru a evita inundarea unor ferme sau gospodării, pompierii au ridicat diguri din saci cu nisip. Autorităţile încă centralizează pagubele produse de ploi şi viituri. Toate vor ajunge la Guvern iar parte din sinistraţi vor fi despăgubiţi.