Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat 650.000 de lei pentru finantarea unei baze sportive complete cu tribune, teren de joc, pistă de alergat şi vestiare. Lucrările au început în 2010. Dupa ce s-au cheltuit 400.000 de lei a apărut însă o piedică majoră.
"Am continuat investiţiile pentru construirea acestei baze sportive. Dar, în anul 2012, 2013 s-au activat izvoarele din dreapta de aici şi dealurile au început să vină la vale. Practic, au venit pe stadion," a explicat Iulian Mihăilă, viceprimarul comunei Valea Lupului.
Amplasamentul s-a dovedit păgubos nu doar din cauza alunecarilor de teren. Atunci cand au inceput lucrarile nimeni nu a luat in calcul faptul ca in zona nu sunt nici un fel de utilităţi.
"Aducţiunea de apă, canalizare, curent electric, la fel, costă foarte mult şi primăria Valea Lupului nu îşi permite să cheltuie aceşti bani pentru dotarea stadionului cu aceste utilităţi," a mai spus viceprimarul comunei Valea Lupului.
"Acolo sunt nişte bani înmormântaţi degeaba, în loc să facă ceva la comună. E o investiţie fără rost acolo."
"Mai bine făceau străzile astea pe aici că ne omoară mizeria şi noroiul," consideră localnicii.
Ca să poata salva proiectul bazei sportive, primăria trebuie să oprească alunecările de teren.
"După cum spun unii specialişti, ar fi în jur de 2 - 3 miliarde de lei pentru a fi stabilizată toată zona. 200 sau trei sute de mii. Acum vom vedea lucrurile cum decurg," a explicat Dumitru Mihăiluc, primarul comunei Valea Lupului.
Reprezentanţii primăriei speră să primească banii pentru consolidare de la Ministerul Mediului. Au însă nevoie pentru asta de un studiu de fezabilitate pe care nu-şi permit să-l plătească din bugetul local.