De cinci ani, Teodora Lăcătușu așteaptă să primească o locuința ANL. Este căsătorită, are doi copii iar de când a terminat facultatea și s-a angajat locuiește în chirie. Și-a spus toate speranțele că va reuși să se mute într-un apartament ANL ca să nu mai plătească 150 de euro pe lună. În aceeași situație sunt aproape cinci mii de familii din Bacău. Toate acestea se întâmplă în timp ce un bloc ANL, de opt etaje, stă nelocuit din 2011, de când a fost finalizat.
Imobilul se degradează pe zi ce trece din cauza interperiilor. Fațada blocului a început să se coșcovească iar pereții de la etajele superioare s-au crăpat. Clădirea a fost construită de Primăria Bacău pentru medicii care vor fi angajați la Spitalul Municipal, numai că șansele ca aceștia să se mute în viitorul apropiat sunt zero. Și asta pentru că unitatea medicală este în şantier, iar angajări nu se pot face cel puțin până în 2015.
Blocul a fost racordat la utilități dar pentru că instalațiile nu au fost folosite atâta timp, probleme au început să apară și în interiorul apartamentelor. Pentru că acestea nu au fost încălzite, parchetul și tencuiala au început să se degradeze. Abia după trei ani, timp în care blocul a stat nefolosit reprezentanții primăriei iau în calcul posibilitatea de a da spre folosință apartamentele și altor familii.
Iulian Stoican, viceprimarul municipiului Bacău: "Dacă există urgenţe şi priorităţi se va face o repoziţionare a respectivelor apartamente sau în momentul în care se va şti exact numărul solicitărilor din partea medicilor care apartamete vor fi disponibile şi pentru alţi doritori."
Încă din 2008, în Bacău nu s-a mai construit niciun bloc ANL. Asta pentru că Guvernul nu a alocat fonduri cu toate că primăria Bacău pune la dispoziție terenul necesar pentru construirea unor noi blocuri ANL pentru tineri.