În piaţa Nicolina, cumparatorii încearcă să negocieze preţul cât pot de mult.
„Este cam scump. Mai lasă câte un leu, doi, eu ştiu, depinde de acum de comerciant. Dar e cam scump, la banii noştri e cam scump. Am luat exact de poftă şi, eu ştiu, o tavă de friptură, dar mai mult nu,” povestește un ieșean.
Producătorii spun că dau kilogramul de carne de miel cu 25 de lei din cauza cheltuielilor mari pe care le fac. Oameni spun ca pe lângă costurile de întreținere a animalelor sunt nevoiţi să plătească și taxe ca să ajungă cu marfa pe tarabe.
„E foarte mare taxa asta. 500 de mii ne costă un miel până ajungem să vindem aici. Abatorizare 200,” explică un producător.
Chiar şi în această situaţie, ieşenii preferă să cumpere carnea de miel din piețe unde este mai ieftină comparativ cu hipermarketurile. In marile magazine un kilogram de carne de miel ajunge şi la 30 de lei.