Bucătăresele s-au trezit în zori şi vor rămâne chiar peste program pentru a pregăti masa pelerinilor. Întâi au tocat legumele, apoi au amestecat ingredientele şi s-au apucat de împărturit sărmăluţele.
"Am pus la călit cu ulei, condimente, am adăugat ciupercile, verdeaţă şi vedem rezultatul mâine," explică o bucătăreasă.
O mie de kilograme de varză murată, ulei, 200 de kilograme ciuperci şi 220 de kilograme orez, 120 de borcane cu bulion, 120 de kilograme de ceapă, 80 de kilograme de morcovi...şi asta nu e tot.
"Multă dragoste...şi devotament. Şi multă plăcere. Tot ce faci trebuie să faci cu plăcere," spun bucătăresele în cor.
Domnica Mihai, directorul Cantinei de Ajutor Social Iaşi: "anul acesta pentru că pică într-o zi de miercuri, sarmalele sunt de post, cu ciuperci. Secretul este aşa: să le dăm gust bun, să le potrivim bine de sare, condimente şi să le fierbem încetişor. Cu răbdare."
După ce vor asista la slujba religioasă dedicată Sfintei Parascheva, pelerinii pot merge la sediul cantinei unde, pe lângă sarmale, vor primi mere şi colăcei, ceai cald şi vin fiert.