Curtea liceului „Emil Racoviţă" s-a transformat pentru câteva minute în Sistemul Solar. Orbitele au fost reprezentate de elevi îmbrăcaţi în alb, iar planetele au fost realizate în cadrul unui concurs de desen.
Şi Soarele a fost reprodus de copii, aceştia aflându-se în mijlocul mulţimii, îmbrăcaţi în galben. Planetele au mers din mână în mână şi astfel au fost reproduse mişcările lor de rotaţie.
Acest flasmob a fost organizat în cadrul Concursului Naţional „Nicolaus Copernic", în care este înscrisă şi o echipă a liceului din Galaţi.
Uma Humelnicu, elev Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi: „Pregătirea a început încă din luna mai. Având în vedere că tema principală este astronomia, ne-am gândit că ce putem face altceva în afară de sistemul solar şi cum anume se învârt planetele."
Tema concursului este „Cum a apărut și cum evoluează Universul?", iar premiile sunt semnificative. Prin organizearea acestei acţiuni, elevii gălăţeni speră să aibă un avantaj în faţa adversarilor.
Andrei Felea, elev Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi: „Restul liceelor participante nu au făcut acest lucru şi ne-am gândit să facem ceva mai special atât pentru liceul nostru, cât şi pentru acest concurs."
Delia Humelnicu, director Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi: „Sperăm să fie un plus. Eu i-am şi încurajat şi le-am spus că îi ajut cu cât pot pentru că e un mod de a face flashmob pentru orice şi e o modalitate de a-i pune pe copii să colaboreze."
Organizatorii nu le-au impus echipelor participante anumite activităţi. Totul a fost pregătit de elevi.
Delia Humelnicu, director Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi: „Cei care organizează concursul vor să vadă şi cât de inventivi sunt copiii. Trebuie promovat concursul, dar în primul rând la nivelul şcolii să-l promoveze."
Cinci laboratoare de informatică dotate cu câte 15 calculatoare sunt premiile pe care le vor primi şcolile câştigătoare.
Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu