Chiar dacă vremea s-a îmblânzit, iar zăpada căzută în urmă cu o săptămâna a început să se topească, trotuarele din oraș sunt încă impracticabile. De-a lungul mai multor străzi troienele nu au fost înlăturate, iar cărările croite de pașii trecătorilor sunt acoperite din loc în loc munți de zăpadă aruncată de cei care și-au deszăpezit mașinile.
"Erau obligați fiecare să facă în dreptul magazinului sau în dreptul casei. Acum nu-i mai întreabă nimeni nimic. Și nici ei nu vin de la Primărie, sau de unde trebuie să vină. Nici ăștia nu fac. Au dat aici, de pe scări și restul... înoți" a spus un gălăţean.
Pentru că nu pot merge pe trotuare, mulți gălățeni circulă direct pe carosabil, pe lângă mașinile care trec în viteză, punându-și astfel viața în pericol.
"Mergem pe carosabil. Pe unde? Ne uităm în stânga, în dreapta, în spate. Pe trotuar jumătate sunt mașini, jumătate este zăpadă" a spus alt localnic.
Atunci când vine vorba despre răspunderea pentru înlăturarea mormanelor de zăpadă de pe spațiile pietonale, părerile sunt împărțite.
"Poliția locală îl amendează pe ăla dacă nu desăpezește. Dar stațiile de autobuz, dar tot ce este pietonal, nu este deszăpezit ca lumea. De ce să spunem că este dacă nu este" declară un trecător.
Gălățenii sunt nemulțumiți și de felul în care autoritățile locale au intervenit pentru a deszăpezi drumurile secundare din oraș.
"Șapte zile se împlinesc mâine. Un tractor cu lamă dacă ieșea de la Ecosal. Un singur tractor dacă intra pe străzile astea secundare se circula ca oamenii. Nu se poate! Ca iarna asta nu a fost niciodată" a mai spus un gălăţean.
Autoritățile spun că responsabilitatea pentru deszăpezirea trotuarelor din fața blocurilor revine asociațiilor de proprietari și proprietarilor.
Reprezentanții Primăriei au declarat că se acționează în continuare pentru înlăturarea zăpezii din stațiile de autobuz, rampele pentru persoane cu dizabilități și în dreptul trecerilor de pietoni.
În același timp, reprezentanții Poliției Locale avertizează persoanele care nu au deszăpezit în fața locuințelor că riscă amenzi cuprinse între 100 şi 600 de lei, iar pentru firme valoarea sancţiunii poate ajunge până la 3.000 de lei.
Reporter: Tudor Neacşu
Operator: Ionuţ Mocanu