Diana Bulai, inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: Şcolile au parte de o dotare specială, practic acolo sunt nişte echipamente, se numesc de teleprezenţă. Ele funcţionează, aceste centre, ca nişte mini studiouri de televiziune în care noi vom livra educaţie nonformală aproape non stop".
Andra Ionescu, director Colegiul Naţional Costache Negri Galaţi: "Cred că principalul avantaj este acela că trezim interesul copiilor, pentru că folosind tehnologii de ultimă generaţie copii au alt entuziasm în a se implica în activităţile pe care noi le desfăşuram".
Elevii au şansa să-şi prezinte lucrările şi să primească pe loc un răspuns din partea tinerilor aflaţi în alte şcoli din judeţ.
Alte patru şcoli din judeţ au instalate centre de dezvoltare educaţională ce permit elevilor doar să vadă lecţia în timp real, nu să şi intervină.
"Este destul de interactivă şi e foarte bine. Pentru că efectiv e ceva nou şi depăşeşte acel clasic învaţă, repetă ce ai învăţat" spune un elev.
Chiar daca la proiect participa acum doar şase şcoli din judeţul Galaţi, orice elev poate intra pe platforma online pentru a vedea lecţiile înregistrate. Trebuie doar să îşi facă un cont pe site-ul proiectului ( <http://elearning.corect-dru.ro/>).
Din proiect fac parte cei mai buni 30 de profesori care sunt remuneraţi.
Dan Voiculescu, profesor de fizică: "Trebuie doar să ne acomodăm şi să nu respingem din start o asemenea idee, o asemenea iniţiativă".
Principalul scop al proiectului este de a creşte rezultatele elevilor de clasa a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a în cadrul examenelor de bacalaureat şi evaluare naţională.
Proiectul este făcut în colaboarere cu Inspectoratul Şcolar din Braşov.
Reporter: Georgiana Ciurea
Operatori: Ionuţ Mocanu/Bogdan Vlădoiu