![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA1dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTUl/MkYwMyUyRjMxJTJGNDA3NDE5XzQwNzQx/OV9jYWxvcmlmZXIxLmpwZyZ3PTgwMCZo/YXNoPWJmYWEyZTQ2YzZlNmZiNWEzYzk2MGE1OWUxYTBjOWY1.thumb.jpg)
Întâlnirea legislativului local a avut loc în condiţiile în care societatea Electrocentrale a anunţat că de la 1 aprilie oraşul va rămâne fără apă caldă şi fără căldură.
Primarul Galaţiului Marius Stan a propus instituirea stării de urgenţă, însă se pare că măsura nu poate fi aplicată deoarece nu îndeplineşte toate condiţiile legale.
Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "În preambulul sedinţei am avut o şedinţă la Prefectură cu comitetul pentru situaţii de urgenţă şi am stabilit cu domnul prefect că trebuie să mai verificăm din punct de vedere legal condiţiile de declarare a acestei stări. Încă nici domnul prefect, nici noi nu suntem sută la sută în cadrul legal".
Conform conducerii Electrocentrale, de la începutul lunii viitoare oraşului nu i se va mai livra agent termic.
Decizia CET a fost luată ca urmare a faptului că societatea, aflată în insolvenţă, nu a reuşit să-şi achite datoriile către furnizorul de gaze Romgaz Mediaş, fapt care a condus la sistarea furnizării de gaze naturale.
Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Din punct de vedere tehnic nu este nicio soluţie. Doar să vină aşa o sumă din partea populaţiei, în contul facturilor vechi, care să asigure plata gazului. Este singura variantă".
Electrocentrale Galaţi a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de 50,6 milioane de lei pe care le are de recuperat de la societatea de distribuire a agentului termic, Apaterm, societate aflată în faliment.
Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu