Varianta găsită de autorităţile din Galaţi presupune ca instalaţia folosită la Brăila să fie demontată şi instalată în oraşul nostru.
Achiziţia urmează să se facă tot prin intermediul celor de la Electrocentrale, cu bani de la Guvernul României.
Aurel Vlaicu - city manager:"Un cazan de abur fierbinte pe care l-au folosit cei de le Brăila, destul de nou, adică e din 2007 sau 2008, nu a avut foarte multe ore la activ şi încercăm acum să îl achiziţionăm. Prin Electrocentrale sau vedem cum pentru că noi, ca municipalitate nu putem participa la licitaţie, drept urmare o soicetate trebuie să îl achiziţioneze".
Instalaţia este mai ieftină decât una nouă, iar cazanul ar urma să fie instalat în incinta CET.
Procedurile de achiziţie şi cele de instalare sunt de durată, aşa că reprezentanţii Primăriei Galaţi spun că există polibilitatea ca gălăţenii să aibă din nou apă caldă abia peste trei luni.
Aurel Vlaicu - city manager:"Cel mai optimist scenariu - luna august. Vorbim de în jur de un milion de lei pentru achiziţia acestui cazan versus 2-3 milioane de euro să fi cumpărat unul nou. Vorbim despre o procedură care înseamnă un transfer de proprietate printr-o procedură accelerată prin executorul judecătoresc şi care va însemna doar partea de demontare şi montare în noua locaţie versus o procedură de licitaţie cu un caiet de sarcini după care cum vedeţi şi ştim foarte bine că durează".
Toţi gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat au rămas de la 1 aprilie fără căldură şi apă caldă după ce Romgaz a oprit furnizarea gazului pentru Electrocentrale din cauza datoriilor foarte mari.
Până acum, autorităţile gălăţene nu au reuşit să găsească o soluţie pentru clarificarea acestei situaţii.