Noua secție de Etnografie a Muzeului Brăilei Carol I și-a deschis ușile pentru public. Pentru doar patru lei, preţul unui bilet, iubitorii de artă populară vor putea vedea o colecție de 3.000 de obiecte valoroase care vor fi expuse pe rând.
Gabriela Cloșcă - muzeograf:"Iată costumul din zona Brăilei, costumul tradițional de Gropeni alcătuit din cămașă, fote, fustă și maramele pe care le purtau femeile".
Secţia de Etnografie cuprinde și obiecte ce amintesc de ocupaţiile localnicilor - pescuit, vânătoare, agricultură, dar și icoane pe lemn veritabile, oale de lut şi alte unelte folosite în gospodării.
Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 - 18:00.
Viorel Mortu - președinte CJ Brăila: "Este o mare realizare, este o bucurie că acest muzeu există, este o bucurie că el a început să fie ca ofertă pentru brăileni să-și aducă aminte de cufărul bunicii, de lada de zestre a străbunicii, de ia strămoșească, de ștergarul și de uneltele din gospodăria țărănească veche".
Fosta secție de etnografie a Muzeului Carol I a fost închisă de autoritățile locale în 1990, din cauza microclimatului nefavorabil din sediul aflat în Grădina Publică.