Doar câţiva elevi puteau fi zăriţi, astăzi, în curtea şcolii la ora afişării rezultatelor finale.
„Sunt mulţumit, mi-a mărit, cam cât mă aşteptam. Mai mult nu putea" a spus un elev.
Au fost și cazuri unde doar părinții au fost interesaţi de rezultatele obţinute de copiii lor la examene. Însă, chiar dacă unora li s-au mărit notele în urma contestațiilor, sutimile obținute în plus nu i-au ajutat să își mărească şi mediile.
„Copii ăştia au fost nedreptăţiţi odată cu prima corectare şi după recorectare nici atunci nu se dă un punct două pe care ei le meritaseră de prima dată", a spus o mămică nemulţumită.
La limba şi literatura română au fost peste 200 de rezultate schimbate după contestaţii, însă nu toţi candidaţii au obţinut note mai mari.
Diamanta Bulai - inspector şcolar general adjunct ISJ Galaţi: "Din cele 245 de note modificate la limba şi literatura română, 155 au avut note mai mari. Dar au fost, din păcate, şi 90 de contestaţii, deci 90 de copii, care au notă mai mică la română."
Imediat după afişarea rezultatelor finale au fost şi părinţi care au solicitat să vadă lucrarea, însă acest lucru nu poate modifica nota elevului.
Diamanta Bulai - inspector şcolar general adjunct ISJ Galaţi: „Părinţii împreună cu copilul pot să vadă lucrarea, dar această vizualizare a lucrării nu va afecta în niciun fel rezultatul final, deci nota finală. Ei pot să vizualizeze lucrarea, doar ei, şi nu vor putea să vadă numele profesorilor evaluatori."
În urma contestaţiilor, procentajul notelor peste 5 a crescut nesemificativ, la Galaţi, de la 71.11% la 71.25%. Şi în Vrancea procentajul a crescut foarte puţin, cu doar 0.7 procente.
Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu
Editor web: Dana Costache