O alternativă de relaxare şi o porţie de sănătate în mijlocul naturii, asta îşi propun să ofere iniţiatorii proiectului Grădina Senzorială.
Paul Lupoaie - şef secţie Grădina Botanică Galaţi: "Este motivul pentru care readucem în atenţia oamenilor, necesitatea unei relaxări de altă natură, în natură."
Vizitatorii au la dispoziţie 700 de metri pătraţi în care sunt dispuse 5 grădini verticale cu plante aromatice şi spaţii de relaxare cu şezlong-uri. Cei care intră în grădina simţurilor sunt îndemnaţi să păşească desculţi pe o alee terapeutică din pietriş, piatră de râu, conuri, fân, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni.
Iuliana Chitic - reporter Digi24 Galaţi: "Principala atracţie a grădinii senzoriale este aleea terapeutică. Aici, vizitatorii pot experimenta diferite senzaţii prin intermediul tălpilor."
În proiect s-au implicat, voluntar, studenţi la farmacie şi elevi ai colegiului naţional Vasile Alecsandri Galaţi care vor fi ghizii vizitatorilor grădinii senzoriale.
"Am realizat că pot să fac ceva folositor cu timpul meu liber din vacanţa de vară. Şi mă gândeam că pe lângă lecţii şi vacanţa de vară să mai fac şi altceva, să ajut oamenii" a spus o elevă.
"Cred că m-a determinat cel mai mult dragostea pentru natură. Mi-a plăcut foarte mult tema voluntariatului. Nu este un voluntariat normal în care stai într-un birou. E ceva care îţi face şi ţie plăcere şi chiar este o experienţă de viaţă" a declarat o altă tânără.
Cei care au intrat pentru prima dată în Grădina Senzorială au avut parte de o experienţă inedită.
"Este relaxantă şi totodată poţi să descoperi anumite senzaţii în contactul cu solul" a spus un vizitator
"Este foarte relaxant, e o senzaţie frumoasă. Te simţi mai în contact cu natura. Şi sper să mai fac asta" a declarat un alt gălăţean.
Grădina senzorială este o iniţiaţivă locală creată de Centrul de Resurse pentru Dezvoltare 2020 şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi.
Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David
Editor web: Dana Costache