Proiectul european accesat de Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi se numeşte „Practică în studenţie - Garanţia unui loc de muncă".
Scopul acestuia este de a facilita tranziţia studenţilor de pe băncile facultăţii în birourile firmelor la care şi-ar dori să lucreze după terminarea studiilor.
Camelia Frigioiu, manager proiect: "Proiectul se derulează pe perioada 1 iulie şi 30 noiembrie. Vor fi implicaţi 360 de studenţi, poate chiar mai mult. Firmele partenere sunt 15 firme din Galaţi, chiar vrem mai mult de atât, astfel încât fiecare tânăr să fie urmărit de un tutore şi să fie coordonat tot timpul".
Beneficiarii sunt studenţii din anii II şi III de la specializările Calculatoare, Automatică şi Informatică aplicată, Matematică-Informatică şi Electronică aplicată, iar firmele partnere sunt toate din domeniul IT.
Axente Iordan, administrator firmă IT: "În special activitatea asta pe care o desfăşurăm noi nu prea se învaţă aplicat în facultate. De obicei am căutat, în cei 20 de ani de când activez să găsesc oameni pregătiţi. Dar foarte greu îi găseam şi atunci îi formam în cadrul firmei".
Proiectul îşi propune ca 25% dintre membrii grupului ţintă să obţină, în final, un loc de muncă. Iar acest lucru îi încântă pe participanţi.
"Fac parte din acest proiect. Mi se pare o oportunitate foarte bună, mai ales că este destul de greu să-ţi găseşti un loc de muncă după ce-ţi termini facultatea şi cred că, sau cel puţin sper, că o să ne ajute chestia asta" spune un student.
"Oricine poate să facă practică dacă îşi doreşte şi încearcă la o companie, dar cred că acest proiect poate să-i ajute şi pe studenţii care nu şi-au dat interesul sau care nu şi-au găsit deocamdată o firmă la care să activeze" declară alt tânăr.
Valoarea proiectului este de peste 1,8 milioane lei.
reporter: Georgiana Ciurea
operator: Gelu Mormoloc