E vară, iar parcurile în aer liber sunt luate cu asalt de prichindeii nevoiţi să copilărească între betonane şi asfalt.
Din păcate, la Galaţi, multe locuri de joacă din cartier sunt ignorate de autorităţi şi reprezită un pericol real pentru cei mici. Într-o asemenea situaţie sunt părculeţe din cartierul gălăţean Ţiglina III şi de la Gară.
"E plin de iarbă, groapa cu nisip nu are nisip, leagănele sunt rupte. Nu vine nimeni să facă curat, e plin de sticle, de gunoaie , de mizerii" a spus revoltat un părinte.
"Chiar arată groaznic, nu putem să ieşim cu copii mici, pentru că în primul rând iarba este foarte mare, leagănele sunt distruse. Ne ducem către Parcurile mai mari, undeva pe Faleză sau în parcul Rizer sau unde oarecum sunt amenajate sau mă rog îngrijite puţin" a declarat un alt părinte.
Reprezentanţii Primăriei Galaţi spun că, de la începutul acestui an, în toate cele 50 de locuri de joacă şi parcuri din oraş s-au făcut reparaţii în valoare de peste 100.000 de lei, însă fondurile sunt limitate.
Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: "Din păcate oamenii nu înţeleg că aceşti bani sunt banii lor şi strică locurile de joacă, strică leagănele, strică balansoarele, iar posibilităţile bugetare şi alocaţiile prevăzute anul acesta pentru reparaţii sunt limitate"
Şi pentru iarba netunsă din parcuri, reprezentanţii Primăriei au găsit o explicaţie.
Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: "Angajaţii servicilor din Primărie se ocupă de această întreţinere după un grafic şi după posiboilităţile de resură umane şi financiare pe care le au la dispoziţie" .
Parcurile şi locurile de joacă noi din Galaţi, menţinute în stare de funcţionare, sunt foarte puţine şi de aceea destul de aglomerate.
Cel mai sugestiv exemplu este Parcul Viva, de pe Faleza Dunării. Parcul a fost modernizat cu fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, în urmă cu un an.
Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu
Editor web: Dana Costache