În loc să fie un frumos loc de promenadă pentru locuitorii din zonă, parcul Carol I s-a transformat într-un imaş plin de buruieni uscate cu bănci ruginite şi alei neîngrijite.
În timp ce părinţii şi bunicii ocolesc parcul, pentru că nu există un loc de joacă, locul a fost luat în stăpânire de câinii maidanezi.
"Neîngrijit, e un dezastru. De ani de zile nu s-a mai făcut nimic aici, se cunoaşte şi cum a ieşit iarba prin dale" spune un trecător.
"Nu are unde să se joace. Curăţenie să fie, că e iarbă multă, căpuşe, mi-e frică să las băiatul" explică alt localnic.
Parcul Carol I a fost construit în anul 1918 şi este unul dintre cele mai vechi din Galaţi.
Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană pentru Cultură: "A primit denumirea de Carol I pentru simpul motiv că se afla în capătul bulevardului Regele Carol I. La intrarea în parc se află monumentul eroilor căzuţi la Constangalia, monument comandat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 1863, însă ridicat de abia la 1914".
În parc se află o moară din metal, un vechi chioşc din piatră şi două superbe fântâni arteziene. Dacă, în trecut, gălăţenii se puteau relaxau la umbra copacilor şi la răcoarea dată de fântâni, acum parcul este pustiu.
Ionuţ Negru, reporter Digi24 Galaţi: "Una dintre cele mai mari şi mai frumoase fântâni arteziene din Galaţi a ajuns o ruină. Ea este nefuncţională de mai bine de 15 ani, timp în care a fost vandalizată".
Un proiect pentru reabilitarea parcului există de peste cinci ani, însă autorităţile nu l-au pus în practică nici până în prezent.
Aurel Vlaicu, city manager Primăria Galaţi: "Unii consideră că este o zonă destul de izolată şi ar trebui ca investiţia să fie făcută într-o etapă ulterioră, noi considerăm că şi zona aceea, cu atât mai mult trebuie redată, chiar dacă este puţin izolată trebuie redată publicului".
Parcul are o suprafaţă de 3 hectare şi face parte din zonele protejate ale Galaţiului.
Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Ionuţ Mocanu