Proiectul se numește „Istoria holografică multietnică a Brăilei" și va fi o premieră pentru România.
Autoritățile vor să participe cu această realizare la concursurile naționale și internaționale de scurtmetraj, dar și în confruntarea pentru marele titlu de Capitală Europeană a Culturii 2021.
Aurel Simionescu-primarul municipiului Brăila: "Este un punct de noutate, este un punct de inovare în proiectele pe care noi le desfășurăm și, totodată, este un punct în care se vor întretăia valorile multietnicie despre care noi vorbim la Brăila".
Se pun astfel bazele a două campanii de conştientizare a rolului artei ca mijloc de educare, prin realizarea a două filme de promovare a diversităţii culturale locale și a trei proiecţii holografice şi cvasiholografice pentru promovarea identităţii multietnice a Brăilei.
Iuliana Neagu - director Direcția Fonduri Europene: "Începem de la Războiul ruso-turc din 1828 care va fi primul film, urmând ca cel de-al doilea film să prezinte lansarea economică a Brăilei bazată pe cele 13 minorități care au trăit împreună în acest oraș".
Marian Giugiuc - manager proiect:"Sper ca acest proiect să se finalizeze cu bine și să putem să promovăm orașul, municiupiul, istoria acestui oraș multicultural și multietnic".
Autoritățíle locale speră ca prima proiecțíe holografică să fie gata chiar de zilele Brăilei, pe 15 august. Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 500.000 de lei.