Consiliul Judeţean Brăila a lansat procedura anuală privind achiziţia pachetului lapte-corn la începutul lunii iulie 2014, în august fiind programată deschiderea ofertelor.
Dacă la produsul lapte nu au fost probleme pentru că a fost un singur ofertant înscris la licitaţie, pentru distribuirea cornului s-au înscris trei societăți, iar procedura s-a blocat din cauza contestațiilor.
În consecință, 34.000 de copii din Brăila nu au primit în acest an școlar cornul promis de Guvern.
Viorel Mortu - președinte interimar CJ Brăila: "S-a reluat procedura de atribuire a cornului în toate școlile din județul Brăila. S-a rezolvat o bună parte din secvența de analiză, acum am cerut lămuriri privind prețul pe unitate și după ce se va lămuri și acest lucru, categoric în școli se va distribui, pe lângă lapte care deja se distribuie, și cornul".
Aurora Valea - director Şc.gen. I.L. Caragiale: "Sunt foarte mulți copii care nu au posibilitatea să ia un pachețel de acasă și se simte absența cornulețului încă din primele zile ale lunii septembrie".
"Eu cred că e necesar să primim și cornul pentru că dacă terminăm sandvișul ar fi bine să mâncăm și cornul și laptele deoarece cornul are un gust vanilat" spune un copil.
"Eu la pachet primesc și un sandviș în fiecare zi și mi-ar fi plăcut să mânânc și un corn" declară alt elev.
La rândul lor, părinții spun că pentru elevi este necesar să mai primească încă un aliment, alături de cutia cu lapte.
"Ar fi trebuit să fie ceva mai bun decât cornul, sper dacă ar fi să fie în continuare să fie ceva mai bun, mai gustos" spune un părinte.
Contractul pentru distribuirea laptelui în şcoli i-a fost atribuit unei firme condusă de Ştefan Rădulescu, directorul "Electrica" Braila.
Acesta s-a angajat să distribuie, zilnic, 34.000 de cutii cu lapte, pentru toţi elevii brăileni din ciclul primar şi gimnazial pentru suma de patru milioane de lei.
Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David