Nelu Şandragan a început lupta cu autorităţile, în urmă cu şapte ani, când pământul a început să se surpe. Acum, abia reuşeşte să intre în curte, pentru că groapa este chiar în mijloc.
Nelu Şandragan, proprietar: „Au venit, s-au uitat şi-au plecat. Intrând în curte poţi să te trezeşti direct în groapă. Poate să cadă orice, poate să se dărâme ce mai există pe aici. Dincolo de mine este casă. S-ar putea să fi ajuns şi acolo."
Dacă autorităţile nu au luat nicio măsură, locatarii din zonă au acţionat de unii singuri. Au construit un gard de protecţie pentru a nu pune în pericol trecătorii sau maşinile care circulă în zonă.
Nelu Şandragan, proprietar: „Nu ştiu ce au de gând, poate se apucă de făcut. Să vină, stăm la dispoziţia lor 24 de ore din 24, dacă e nevoie."
Locatarii din zonă sunt revoltaţi pentru că au fost amânaţi de fiecare dată din cauza vremii ploioase, iar mai apoi au fost anunţaţi ca nu mai sunt fonduri, deşi nu începuse nicio lucrare.
Gheorghe Onu, proprietar: „S-au alocat în altă parte. Pe artificii în Galaţi, pe ziua Galaţiului, ca să mâncăm o scrumbie. Cine a mâncat-o? Eu? Nu. Primăria a mâncat-o, iar noi am rămas cu groapa care se măreşte zi de zi."
Autorităţile spun că s-au alocat fonduri pentru reabilitare, dar nu se ştie exact termenul de începere a lucrărilor.
Silviu Bacalum, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Avem şi acordul proprietarilor pentru a demara lucrările. Toată lucrarea de la stadiu de proiectare, care a fost deja făcut, până la finalizarea execuţiei e de şase luni. Urmează în curând să se aleagă soluţia tehnică viabilă pentru acel loc şi o să demareze lucrările."
Până la începerea lucrărilor, consilierii locali trebuie să aprobe studiul de fezabilitate şi, apoi, să voteze la rectificarea bugetară suma de 1.350.000 de lei, necesară pentru reparaţii.
Reporter: Mihaela Brazdeş
Operatori: Luigi David, Bogdan Cazacu
Editor web: Dana Costache