Aproximativ 100 de gălăţeni şi-au dat mâna la hora organizată la Elice.
Evenimentul se află deja la a doua ediţie, iar organizatorii au ales să se manifeste printr-un flashmob, pentru că este un concept modern care atrage atenţia foarte uşor.
Anişoara Ştefănucă - şef secţie Cercetare Centrul Cultural ''Dunărea de jos'': "Promovăm cu acest prilej costumul popular românesc. Este un proiect care a avut ca parteneri instituţii de cultură din Ucraina şi din Republica Moldova, iată şi noi îl oferim astăzi ca exemplu de cooperare transfrontalieră".
Virgil Tăbuş - coregraf: "Particip cu şcoala ''Dans popular Galaţi'', cu mulţi iubitori ai dansului popular românesc care au răspuns afirmativ invitaţiei Centrului Cultural de a ne întâlni aici pe faleză şi să încingem o horă mare cum ne stă nouă mai bine, românilor".
Privitorii, de la mic la mare, n-au stat mult pe gânduri şi s-au alăturat dansatorilor profesionişti.
"Eu de mică ştiu să dansez populară, îmi place foarte mult. Eu m-am uitat la ceilalţi şi am învăţat paşii. Nu a fost greu" a spus o dansatoare.
Cei care au privit de pe margine au avut parte de câteva minute de veselie şi evadare din cotidian.
"E greu de descris, să vezi şi tineri şi bătrâni, toţi dansând cu bucurie. Mă mir că lumea mai are timp să facă şi asta. Adică uită de griji şi mi se pare foarte frumos. Nu am intrat în horă, mă mâncau tălpile, dar m-am abţinut" a declarat un spectator.
"Este bine să se mai organizeze astfel de evenimente că sunt plăcute în primul rând ochiului, urechii, muzica e frumoasă, tradiţia trebuie continuată" a spus alt privitor.
Pentru a reda ideea promovării proiectului „Costumul Popular - unitate şi varietate'', dansatorii au purtat costume populare autentice, specifice zonei Moldovei.
Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Florin Gîlcanu
Editor web: Dana Costache