Explozie controlată la Brăila

Data publicării:
detonare munitie

loc.col.Cristian Gavriliu - conducătorul lucrărilor de distrugere: "Aici avem un loc de verificare capse electrice, atelier de confecționare amorse, locul de depozitare a focului, locul de depozitare a explozibilului și aici avem locul de triere muniție asanată unde avem muniția depozitată înainte de introducerea acesteia în groapă".

Deși, la prima vedere, muniția pare inofensivă pirotehniștii atrag atenția că este foarte periculoasă. Dacă sunt găsite întâmplător astfel de proiectile, trebuie anunțat imediat la 112.

loc.col.Cristian Gavriliu - conducătorul lucrărilor de distrugere: "Avem proiectile, elemente de muniție rezultată din asanarea terenului județului Brăila, de la începutul anului și până acum. Sunt elemente de muniție de diferite calibre. Avem proiectile de la 30 de mm, până la 150 și două grenade defensive".

Numărătoarea inversă a început la ora 13.00, după ce pirotehniștii brăileni s-au asigurat că zona este liberă.

Pentru misiunea de distrugere a muniției, reprezentanții ISU Brăila au folosit aproape 8 kg de exploziv.

Ștefan Stoian - purtător de cuvânt ISU Brăila"Prima misiune de distrugere executată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dunărea" Brăila a fost executată cu succes".

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila informează că este interzis ca cei care descoperă asemenea obiecte periculoase să le mute sau să le desfacă pentru că îşi pun viața în pericol.

Un caz tragic a avut loc în urmă cu cinci ani, în localitatea Roșiori din județul Brăila, când un barbat în vârstă de 31 de ani a decedat după ce a încercat să sudeze o bară metalică la un proiectil.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri