În urmă cu cinci ani, Ana Manole colabora cu Filarmonica Banatul Timişoara. Se pregătea o săptămână pentru un spectacol, iar la final nu încasa mai mult de 150 de lei. Astăzi, are o altă meserie total diferită faţă de domeniul în care s-a pregătit iniţial.
A făcut curs de calificare la începutul anului, care a costat-o 400 de lei şi acum este maseur teraput. Se deplasează la cliente acasă, iar la finalul zilei se declară mult mai satisfăcută.
Ana, maseur terapeut: "Satisfacţia materială este foarte important pentru mine. În al doilea rând, amândouă profesiile aş putea să le fac cu cea mai mare plăcere".
Acum, plăcerea cea mai mare o are pentru masaj. Mai ales că nici nu duce lipsă de clienţi. Are patru, cinci şedinţe pe zi, iar costul uneia este de 15 lei. Mihaela este una dintre clientele fidele. A cunoscut-o în urmă cu o lună pe Ana, iar de atunci apelează la ea de trei ori pe săptămână.
Mihaela Crează - clientă: "Stresul zilnic, iar după masaj nu mai simţi nici stres, nici oboseală. Te simţi suberb".
Senzaţia trăită pe scenă, în timpul unui spectacol, este unică. Anei i-ar plăcea să revină acolo şi să cânte din nou la flaut. Dar, în anumite condiţii.
Ana Manole - maseur terapeut: "Mi-ar plăcea într-o orchestră unde muzicianul este respectat. În primul rând este plătit în funcţie de condiţiile în care lucrează. Şi în acelaşi timp de respectul pe care îl dă colegilor săi. Pentru că există anumite instituţii unde colegii nu se respectă".
Ana Manole a absolvit Facultatea de Muzică în anul 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara. Un an mai târziu a plecat la master în Belgia, dar a renunţat şi s-a întors în ţară în 2010.
Apoi a reluat masterul şi l-a finalizat la Bucureşti. În toţi aceşti ani, din timpul studenţiei, dar şi după a fost profesoară la Liceul de Artă din Arad şi a colaborat cu Filarmonicile din Timişoara şi Arad.
Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc